poniedziałek, 2 marca 2015

Faszerowana papryka

Tydzień rozpoczniemy od przepisu na dobry obiad :)
To danie jest o tyle świetne , że oprócz bazy - czyli mięsa mielonego i papryki można je komponować jak się chce. Oprócz wymienionych składników wymieszałam podsmażone (doprawione) mięso mielone z kaszą jaglaną (ugotowaną) , podsmażonym porem i pieczarkami, dodałam sporo natki pietruszki. Doprawiłam ulubionymi przyprawami , nafaszerowałam paprykę posypałam startym serem .Całość lekko podlałam wodą i na około 40 minut wstawiłam do piekarnika ,nagrzanego do 200 stopni. Co jakiś czas sprawdzając stan papryki. I obiad gotowy :)




Miłego , smacznego  tygodnia :)

2 komentarze:

  1. Uwielbiam faszerowaną paprykę!

    OdpowiedzUsuń
  2. papryczka idealna na wymiatanie śmieci z lodówki, apetyczne wymiatanie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde słowo :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...